Dades personals

Aquest blog ha estat creat per cinc noies, estudiants de 1r d'Educació a la Universitat Rovira i Virgili. Som la Sara Cano, la Marta Díaz, la Ainhoa Humanes, la Sara Memba i la Marta Núñez.

martes, 1 de octubre de 2013

I tu, què en penses?



METODOLIGA O TECNOLOGIA?

Sembla ser que en el S.XXI és indispensable l’ús de la tecnologia per no quedar-se obsolet en un mercat en què contínuament apareixen nous materials que faciliten la comunicació mundial. Ara bé, en una escola s’hauria d’invertir abans en qualitat tecnològica o qualitat metodològica? 

L’escola des de sempre que ha sigut una institució on els alumnes reben coneixements i els professors imparteixen la seva docència, això és un fet indubtable. Ara bé, fins fa poc la tecnologia no havia arribat a les escoles però allà es continuava educant... Així doncs, la tecnologia hauria de ser una eina de treball per dinamitzar la classe, facilitar la informació, motivar l’alumnat, etc. Però el que no es pot fer és utilitzar la mateixa metodologia ara que quan no es disposava de tecnologia a les aules. Aquest és l’error que es comet al vídeo que fa referència aquesta reflexió. 


Realment, el professorat en general hauria de saber utilitzar molt més profundament els recursos que se li facilitin i crear classes envers el material disponible, perquè no serveix de res tenir l’últim material del mercat si tan sols es sap fer servir allò més bàsic del sistema. Per molt que sigui un procés llarg i costós, s’hauria de trobar la manera d’aplicar una bona qualitat metodològica a les classes coneixent profundament el producte en què es treballarà.




FEM QUE LA INFLUÈNCIA SIGUI POSITIVA

Una persona des de que neix fins que mort sempre té un referent , gràcies a aquest referent cadascú arribem a ser qui som, però que passa si aquesta influència és negativa? Estem condemnats  a no canviar?

Els principals referents són els pares, ja que són els responsables de la educació dels seus fills, però quin és el paper de l’escola? Doncs bé, l’escola té la tasca d’ensenyar coneixements però també ha d’ensenyar valors per tal de poder influir de manera positiva en cada nen.


Si els pares treballen conjuntament amb l’escola faran que el nen tingui un referent més fort per tal de poder definir-se com a persona.


No hay comentarios:

Publicar un comentario